December 26, 2013

Kisah Preggie Anak Ke 3!



Assalamualaikum w.b.t


Hello morning everyone~ ~ ~....wah nampak tak keceriaan kat situ. Hihihi..haa! sesiapa yang sangka i nak announce my new baby..tanggapan anda salah ok.
 
I masih lagi disini, baru kekenyangan mengketedarah nasi lemak with my lovely husband dan sekarang tengah menaip blog {sah-sah memang tak ada kerja nak buat kecuali memikirkan MAKANAN sebelum deliver}..ekekeke


Dah bersalin?
Tak perlu orang diluar sana membuat tafsiran sendiri kenapa i masih lagi belum bersalin. Hehehehe. Bagi i bila baby comei dalam perut dah sedia nak keluar, dia akan keluar jugak. Hari, tarikh dan masa hanya Allah s.w.t sahaja yang tahu. Bak kata Orang tua-tua "baby dalam perut nie belum sign kontrak lagi dengan Allah s.w.t".
 
setiap masa dan saat, anak dara tak putus-putus tanya
soalan yang sama..sabar ye sayang!



Hanya satu ku pinta dari kalian adalah doa yang baik-baik dan terbaik untuk kami ok!.
Cerita pasal 3rd preggie kali ni memang banyak cabaran. Sakit pinggang jangan cakap la, kena sakit urat simpul biawak tue memang dah kena banyak kali. 



antara produk SHAKLEE yang i consume and memang
berkesan..alhamdulilah
 
 
 
*click tuk tumbesaran*
 
since sakit pinggang and kena simpul urat nie..i consume sepanjang preggie..tak sampai hari ke 2 dah nampak perubahan. Ostematrix is my first produk i consume before ESP Shaklee.
 
since nak anak kulit cerah and mulus serta cantik, i consume ESP Shaklee..dah jadi my daily routine ok..since sekarang still consume dan sampai bila2..memang besh..sewius!! bila perut kenyang dah xmeragam!!

 
khasiat dan keistimewaan ESP Shaklee for those yang tak tahu lagi.
 
 
Totally pengalaman mengandungkan anak ke 3 nie memang banyak ujian dan cabaran dalam kesihatan i. Tanya pasal berat badan so far tak ada la naik mendadak macam pregnantkan umairah dan uwais yang sebulan aja dah naik sampai 4kg. 
 
ok semua part dh nampak kembang kat cnie yer~~


Tido?
Tapi so far alhamdulilah, cuma sekarang nie rasa cam berat kat peranakan niekan and tak selesa nak tido {amboi..cakap cam tak pregnant sebelum nie kan}.
Tanya pasal mimpi jangan disebut, sebabnya memang i tak sempat nak mimpi sebab tido asyik tak lena aja. Nak kena urut dan belai baru nak tido ok!. sian husband i. Bersabar dengan macam-macam kerenah isteri dia. Huhuhu#
 
Jantina?
Ramai yang tanya pasal jantina baby dalam perut i.
Ramai yang mentafsirkan betul dan tak betul.
Standard la orang kat luar mesti akan teka berdasarkan bentuk perut dan kelebaran badan i. Takpe la. Once baby dah keluar nanti, insyaallah i akan bagitau. Cuma lambat atau cepat saja.
Ye la i nie bukan artis or orang kenamaan pun orang nak ambil kisah. But by the way i ada family, keluarga mentua, saudara mara dan sahabat handai yang memang ambil berat pasal i dan kandungan i {so pemberitahuan mengenai kelahiran adalah WAJIB wokey!}



 

Perasaan?
Preggie nie memang i cepat emotional ok..kalo tengok orang mata merah pun i dah start nak meraung..bukan menangis tau..dashyat tak penangan anak ke 3 nie. Sampai orang yang tengok tue cakap apahal minah buyung nie menangis teresak2. Drama korea belum mula lagi...hihihii



Preparation?
Hehehe..nie memang nak kena kutuk habis. I start packing barang baby since dah 38weeks..lambat wokey..nie pun kena sound dengan husband baru la terhegeh-hegeh nak packing barang baby. Bila dah packing barang baby lupa plak nak packing barang sendiri. Teruk tak! ingatan i dah macam umur 50 tahun ok {standard la kalo beranak anak setiap tahun sorang, wayar urat pun banyak dah putus..tak sempat nak tukar dah putus yang baru..amcaner tue JOHAN!..}



PENGUMUMAN PENTING!!


 
 *CLICK TUK TUMBESARAN OK*
P/S: TAWARAN ISTIMEWA NIE SEHINGGA 31 DEC 2013 SAHAJA TAU SAYANG-SAYANG KU SEMUA. SELEPAS DARIPADA TARIKH INI ANDA TIDAK AKAN MENDAPAT HARGA RUNTUH PRODUK SHAKLEE. SEKIRANYA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET HARGA BAJET JANGAN MALU DAN SEGAN, HANYA wassapp/sms/LINE/email KAT I WOKEY!!

 


Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...