March 29, 2012

Vacation at Port Dickson (date: 23 - 25.3.2012)

Assalamualaikum w.b.t

Actually vacation nie bukan lah dirancang..secara kebetulan husband ada mesyuarat kat cane maka i pun join sekali with anak tersayang..walaupun ketika itu i baru alik dari JB ari jumaat aritue terus bertolak ke PD..nasib baik la dokat..xp sampai pun lambat gak coz manyak sangat menyinggah makan di luar..Di sana kami diberi Bilik Superior Club for family memang besar dan selesa..xp gambarnyer xsempat nak menangkap coz time tue masing2 dah penat + mengantuk, terus kami landing kat atas katil..kebetulan sewaktu dinner ada persembahan karaoke, pertandingan sukaria dan cabutan bertuah..paling yang dinanti2kan semestinya cabutan bertuah..waktu tue i dah balik awal ke bilik kerna anak dah mengantuk sangat so husband la sowang2 kat party dinner, yerla takut2 no.cabutan bertuah kami yang dapat..memang betui tekaan kami selepas i balik terus noobor cabutan bertuah kami dipanggil..lucky nombor 33..dapat free voucher menginap di Hotel Selesa Beach selama 2 hari 1 malam di bilik Superior Club juga..so expire date adalah sehingga 23.06.2012..alhamdulilah..dapat la mengrehat2kan badan...sowi gambar xigt nak tangkap pun...later t i snap yer..
Hari sebelum nak check out sempat la meneman anak dara i mandi swimming pool walaupun awal2 dlu bawa g perak, takut bebenar ngan air..cer bukak entry i dlu vacation at Lumut, Perak..skang nie..sampai xnak kuar dari swimming pool..ermmm..sabau jer la..tontoni la gambar2 yang i sempat snap..terselit jua gambar anak dara i yang xnak balik2 dari mandi...anak dara ibu yang paling manjoooo!! 

so hepy...besh nyer mandi swimming pool

mula-mula masuk..xkut air

suka bebenar tepuk air..sonok yer

terpercik kat muka sendiri..

"jgn jeles i mandi swimming pool" - said Nur Umairah

cepat btui Nur umairah blaja berenang..hehehe..xp tangan still pegang lar..

: view dari  hotel bilik i..memang dekat ngan
swimming pool n tempat mkn hotel

belakang nie straight ker pantai..cnie ramai main bola tampar pantai

time blaja berenang..good teaching + good learning

posing ckit..xbawak suar tight maka jd jurufoto ajer la..
owang preggie elok wat exercise berenang

last pic..anak dara i merajuk coz xdpt mandi pool g..
coz time tu check out + back

Anak Dara Ku

Assalamualaikum w.b.t

Cerita merta mengenai anak perempuan i Nur Umairah yang semakin manja, petah bercakap dan berkata2..hehehe..stp kali bawa anak dara i mesti owang xcaya Nur Umairah baru 1 tahun 2 bulan. Mereka ingat anak i dah 2 tahun lebih..tu yang title kat atas i bubuh...but sweet..coz she look tall more than child yang baru setahun lbh. Mybe ikut baka husband i kut. Kadang kala tengok telatah anak dara i pun dah macam umur owang dewasa..setiap kali kalo i nak peluk husband mesti dier jelous n mula la tarik rambut or tolak badan i..memang my generation..time pregnantkan Nur Umairah, i memang xnafikan yg i nie memang kuat cemburu..tup-tup melekat kat anak dah...now pregnant yang ke dua nie..xnak emotion bebenar..hepy go lucky ok..bila dah 2 tahun lebih keje audit n outstation still rasa cam anak sekejap jer dah membesar..but kami akan pastikan spend more time dengan anak walaupun sekejap..so far anak xde la cerewet or memilih owang kalo ibu dan ayahnyer kuar outstation sama. Pe2 pun pasni kakak (Nur Umairah) xsunyi sangat coz ada adik sebagai peneman tuk bermain...hehehehe..time out tuk sesi membaca majalah tuk ibu-ibu comel yang mengandung yer..hihihi..bew..bew..wasalam










March 14, 2012

Special - Penggunaan Produk VCo + Collagen (Pregnant Mum + Berpantang)

Assalamualaikum w.b.t

Entry kali ini nak citer betapa murah dan mudahnyer untuk menjadi cantik dan sihat dengan penggunaan VCo terutamanya kepada inu yang sedang mengandung ataupun yang sedang berpantang..Al-maklum kebetulan puan punya blog ini pun sedang melayari sesi membuntingkan diri maka harusla mengambil berat terhadap perjagaan, kesihatan dan especially keserian wajah ketika mengandung..tak dinafikan dlu mula2 yang i tau diri ini dah hamil, terus perubahan mendadak pada badan dan wajah..gara-gara morning, evening and night sickness mempengaruhi wajah i jadi mudah berminyak dan kulit badan jadi cepat kering serta mengelupas bila duduk lama dalam aircond kat opis ni..untuk makluman semua, selama 3 bulan muntah, pening dan selera makan tak ada membuatkan diri ini untuk memberhentikan pengambilan VCo serta Collagen Catalyst..sekarang bila dah kandungan masuk 4 bulan baru i makan alik semua set kecantikan Catalyst ini (VCo + Collagen)..alhamdulilah jerawat yang bertempek besau2 ini pun dah makin mengecut dan kurang..badan pun rasa ada tenaga dan bersemangat juga untuk memulihkan badan yang dlu nyer asyik "LEMAU" ajer dan tak bermaya..kadang-kadang gak ada yang tanya napa la muka i nie pucat semacm jer semenjak mengandung ini (time tue morning sickness teruk yang amat2 bangat>>>sampai nak layan owang pun rasa malas)..syukur alhamdulilah bila dah elok ckit cepat2 sambung makan produk VCo + Collagen..gegege..takut muka ini cepat jadi tua lak..


After dah beberapa minggu ini boleh dapat rasa kulit yang dlu tak bermaya ini dah jadi segar bugar..believe me!! for ur more information VCo ini juga dapat mengurang rasa keletihan, keputihan wanita (terutama kpd ibu-ibu yang mengandung dan berpantang), mudah bersalin (merujuk kepada pengalaman ibu2 mengandung yang dah mkn ubat VCo..so i pun nak try gak) also kepda yang perut semakin membesar dan rasa macam tegang2 n takut strechmark datang lei la sapu LIQUID VCO kat perut dan juga kepada yang ada kesan parut2 strechmark pun lei menggunakannya..sapu pada yang  berkenaan atau seluruh badan pun lei..rata-rata ramai yang xtau VCo pun lei digunakan untuk wat mandi lumur..serious i dah penah cuba baru2 ini...kulit rasa cam lembut and rasa cam besh ajer...hehehehehe...xp jenuh gak la kalo pakai yang jenis capsule punya..so disarankan amik yang jenis liquid punya senang nak tempek xpayah nak picit2...

So nak citer gak kalo untuk ibu2 yang sedang berpantang pun lei menggunakan produk VCo seperti biasa..ok

: yang nie VCo jenis capsule punya (30 biji cukup tuk sebulan - 2 biji sekali)

: nie Collagen (1 packet tuk sehari - xkisah makan pagi or mlm)

: nie merupakan salah satu produk Catalyst yang hot (ramai customer yang order kat i for this)

: this pic time i preggiekan Nur Umairah

: sekarang ini kene tangkap gambar berempat plak...huhuu

Sesiapa yang berminat untuk mengcuba VCo or stok VCo yang dah nak abis lei la order kat i dengan menghantar email ra_deka85@yahoo.com atau sms di 017-2538580 yer...harga masih promosi lagi sehingga Mac ini..love yar!!

March 12, 2012

Luahan Hati I as Ibu & Isteri

Assalamualaikum w.b.t

Actually yesterday i anta my hubie kat stesen LRT express at Putrajaya so angkut skali la ngan my queen..yang rasa sedih nyer muka my queen yang sedih amat bebenar bila tengok ayah nyer pergi..well i'm ur mom but xlei disangkalkan sama sekali yang Nur Umairah memang rapat dengan ayahnyer even tdo pun siap berpeluk ngan ayah dier..bila balik dari anta ayah nyer terus tdo ngan beg botol susu dier sekali cam xmau lepas..bila i selak n tanggalkan beg tue terus dier menangis..OMG!! really xsampai hati..adakah Nur Umairah anggap beg botol susu tue badan ayah nyer?...<_<..  malam pukul 1.00 am Nur Umairah bangun nak susu siap mata dier berpinar-pinar carik ayah nyer,,,once tgk muka i yang pura-pura tdo baru la muka dier cam "redha" jer ayah nyer memang pergi outstation...{i rasa la} hehehehe..pagi-pagi tadi dalam kul 6.50 pg tadi i dah anta Nur Umairah kat taska...taska time tue pun lum bukak lagi..nak wat camner ibu nyer xreti nak arrange masa nak g kejer naik kete...baru nak sesuwaikan diri..xper sabar la wahai anak ku...seminggu jer..bertahan la ngan ibu nyer...ibu akan jaga mu sampai hayat ibu..hohoho..malam nie ibu makan nasi ayam yang dah siap ditapau..al-maklum suami xder maka rasa cam xberbaloi masak sendiri dengan tenaga yg manyak walhal xder teman pun nak makan sama..bila pikir-pikir manyak juga tanggungjawab yg i lepaskan sebagai ibu dan isteri oleh kerna morning sickness yang teruk (bukan takat pagi, petang n malam pun menyerang..selera makan pun xder..sampai trun 7kg)..skang bila dah naik n selera makan menggunung kne lak minum air gula coz berat badan naik secara mendadak sebanyak 3.5kg dlm sebulan...ya ampun!!~~...ku tabahkan jugak la ati ini..skang nie ati i rasa sedih n berbelah bahagi bila tengok Nur Umairah..xtau la napa..emosi org mengandung ini selalu sgt mudah ternganggu...ekekekekk...


Kadang-kadang terpikir gak camner la kalo xder husband kat cc i wat selama-lamanya..mintak simpang 44...sayang sangat2 kuarga i..semoga bahtera mahligai yang kami bina kekal bahagia hingga ke syurga..tatkala membelek2 blog ibu-ibu mengandung, terdetik ati i camner la dah ada ahli baru dlm hidup kami..mesti bertambah meriah..Nur Umairah pun xder la nak main sowang-sowang (cakap pun sowang-sowang..huhuhu>>kitaorg kalo dh penat layan dier maka kami senyap kan jer or mengiyakan jer) for ur information anak kitaorang nie memang peramah yang amat sangat sampai udak sekeliling dier, dier tegur n layan..kelakar betui..okies sampai takat cni aja..time to back..nak amik my queen g n melayan dier..xlupa call suami tersayang...bew..bew..wassalam

March 7, 2012

Yesterday: My Bad Day

Assalamualaikum w.b.t


Actually nak story mory ckit pasal check up semlm for this 2nd preggie...erm the result is so bad coz my weight up to 3.5 kg in 1 month..huhuuhu..b4 this memang teruk morning sickness and turun 7 kg dalam masa 3 bulan. bila dah tak muntah ini memang mood tuk makan makin bertambah lar kan...hehehe...pemakanan pun memang i xjaga and main balun ajer makan..so 20.3.2012 nie kne la minum air gula..adui memang xhingin nak minum...pe lei wat...demi kesihatan...memang tak dinafikan. Sampai hubie pun siap sound jangan minum air bergas n manis2...dlu waktu i preggiekan Nur Umairah memang i tak pernah sentuh air yang bergas kecuali minum ais..memang xlei lepas..bila pikir2 balik takut gak..so semlm hubie belikan susu Anmum pregnant punya perisa coklat..ok la no bad...so ubat obimin pun dah tak tinggal dah..takut gak pe2 jadi kat bb punya tumbesaran...

Untuk pengetahuan semua...semenjak kebelakangan ini kepala i suka sangat fening bebenar...risau sangat2..nak kata keje opis banyak sesangat xder pun, tension pun ngak ada dan yang lagi siap tangkap kat kening nie hah..ulamak!!Allah saja yang tau sakitnyer tue...takkan asyik nak telan panadol..doc pun xgalakkan ibu mengandung amik pil panadol kerap sangat kecuali kalo sakit yang teramat sangat baru blei take it..doakan i n bb dalam perut nie chat walfiat yer semua kawan2.. :)

March 5, 2012

Melalui Saat-saat Indah Bersama Insan Tercinta

Assalamualaikum w.b.t
Dah lama i tak berceloteh dalam blog nie..hehehhe..masa ini i ngah melayan saat-saat indah untuk menimang cahaya mata yang kedua. So skang kandungan i nak masuk 16 weeks dah (trimester ke-2). Selepas melalui cabaran morning sickness yang teruk, skang i dah boleh makan makanan yang lebih more kepada western food and lauk pauk kampung. Jgn tak tau yang i nie memang kuat makan dah skang..xtau la timbang sok nie naik bepa. Asyik mengketerdarah ajo kojo yer..hhohoho..hopely bb dalam kandungan i chat walfiat walaupun bb kali ini kurang rasa ransangan tendangannya..Kali ini i tak kisah jantina bb dalam perut i nie boy or gegurl, janji sihat and sempurna kejadian...Amin...mood untuk memasak pun dah kunjung tiba..lega hati hubie i..mananyer tak 4 bulan jarang masak untuk hubie atas gara-gara morning sickness yang tahap xlei bau masakan n potong bahan2 masakan terutama potong bawang..alhamdulilah skang dah lei masak untuk suami tercinta..kadang-kadang bosan gak asyik makan kat luar jer..duit pun nak gak kono jimat..arini pagi-pagi suami dah makan nasi + sambal sotong..berselera btui dier...hehehehe..doakan kebahagiaan dan kesejahteraan rumah tangga kami yer bersama zuriat2 kami..hohohho...salam

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...